GDPR (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in varstvo osebnih podatkov v računovodstvu

z davčno svetovalko Biserko Šubelj

 

Dne 25. maja 2018 se bo pri nas začela neposredno uporabljati Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki bo na ravni celotne EU zaostrila pravila na področju varstva osebnih podatkov in na nacionalni ravni nadomestila trenutno veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

GDPR bo prinesel spremembe tudi v manjša podjetja, saj sedaj veljavni ZVOP-1 velik del obveznosti nalaga le podjetjem z večjim številom zaposlenih, ki so zato na uveljavitev GDPR bolj pripravljena. Po 25. maju 2018 pa bodo obveznosti manjših in večjih podjetjih na področju varstva osebnih podatkov v večji meri izenačene.

 

 

 

Opredelili bomo pojme in predpise:

 

  • Osebni podatki
  • Obdelava
  • Upravljalec
  • Obdelovalec
  • Drugi koristni pojmi
  • TEMELJNA NAČELA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV
  • SORAZMERNOST OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV
  • POGOJI OBDELOVANJA OSEBNIH PODATKOV V ZASEBNEM SEKTORJU
  • PRESOJA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV ZA DRUG NAMEN
  • PREGLED ZAKONSKIH DOLOČB ZA OBDELOVANJE OSEBNIH PODATKOV V RAČUNOVODSTVU
  • VZOREC PRIVOLITVE za uporabo osebne GSM številke
  • OCENA UČINKA TVEGANJA
  • DOPOLNITVE POGODBE O VODENJU RAČUNOVODSTVA
  • KONTROLING glede varstva osebnih podatkov
  • KODEKS RAVNANJA Z OSEBNIMI PODATKI ZA MIKRO, MAJHNA IN SREDNJA PODJETJA
  • KORISTNI ČLENI IZ DAVČNIH PREDPISOV GLEDE OBVEZNIH EVIDENC
  • Zanimiv primer iz dosedanje sodne prakse

 

 

Na našem seminarju boste izvedeli:

 

Kaj morate na področju osebnih podatkov nujno urediti do 25. maja 2018, da zmanjšate neskladnost s predpisi (ZVOP-1, GDPR, Zakon o varstvu arhivskega in dokumentarnega gradiva) kaj morate vedeti o varstvu osebnih podatkov, če:

  • obračunavate plače,
  • obračunavate avtorske honorarje, podjemne pogodbe, pogodbe za poslovodenje, prokuro, za začasno in občasno delo upokojencev,
  • uporabljate napotnice študentskih servisov
  • imate sklenjene učne pogodbe s šolo (izobraževalno inštitucijo) za vajence, dijake in študente na obvezni praksi itd.

 

 

 

Termin

 

RAZPRODANO - 1. TERMIN - četrtek 10.5.2018 pričetek 12h

 

RAZPRODANO - 2. TERMIN - ponedeljek 21.5.2018 pričetek 12h

 

NOV 3. TERMIN - torek 29.5.2018 pričetek ob 12h

 

 

Cena

 

1. GDPR (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in varstvo osebnih podatkov v računovodstvu:

 

90 eur + ddv = 109,80 eur, SKLIC: 2905 - velja za stranke, ki uporabljajo program Birokrat in imajo veljavne nadgradnje (posodobitve) oz. vzdrževalne pogodbe

110 eur + ddv = 134,20 eur, SKLIC: 2905

 

Za prijavo več oseb iz istega podjetja, prejmete še 10% dodatnega popusta. 

 

Najmanjše število za izvedbo izobraževanja je 5 udeležencev, največje 20. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

 

Prijava oz. naročilo

 

POZOR: Na voljo je le še 6 prostih mest!

 

Sprejemamo na telefon: 01/5 3 00 200 (Boštjan Juvančič) ali email info@birokrat.si

 

Udeležbo potrdite s plačilom kotizacije na TRR : IBAN SI56 0510 0801 5686 056 (ABANKA d.d.)
Sklic izpolnite glede na udeležbo
Birokrat IT d.o.o., Dunajska 191, Ljubljana, SI84046597  

 

 

Lokacija  

 

Seminar bo potekal v prostorih podjetja Metaja d.o.o., Trgovsko poslovni center Dravlje, Ulica Bratov Babnik 10 , Ljubljana, (I.nadstropje, nad papirnico) 

 

Povezava do točne lokacije: https://goo.gl/maps/d4v8uT1m9aQ2

 

Predavateljica

Biserka Šubelj,univ.dipl.ekon., davčna svetovalka, z licenco pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije. Avtorica več člankov strokovne literature. Avtorica 10-ih video seminarjev na temo računovodstva in podjetništva. V letu 2012 si je pridobila naziv potrjena članica v komisiji za potrjevanje poklicne kvalifikacije za računovodja/knjigovodja in v letu 2013 pedagoško androgoško izobrazbo za predavanje odraslim.