t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

TRIK DNEVA: NASTAVITEV VIŠINE VRSTIC NA DOKUMENTIH

Ali ste vedeli, da v kolikor imate na dokumentih vnešene artikle z daljšim opisom, lahko višino vrstice nastavite tako, da bo program avtomatsko prilagajal višino vrstice glede na dolžino komentarja?

V kolikor imate na dokumentih vnešene artikle z daljšim dodatnim opisom, se le ti v programu privzeto ne vidijo v celoti. Lahko pa si max višino vrstice nastavitev avtomatsko, program pa bo višino vrstice prilagajal glede na dolžino komentarja in največ do nastavljenega večkratnika višine vrstice.

 

Če želite videti dodatni opis artikla, je to nastavitev potrebno vklopiti – v meniju "Šifranti - Oblika dokumenta  (račun, dobavnica, ...)" - na modri kartici "Dokument" obkljukajte polje "Dodatni opis artikla v dokument". Ta nastavitev velja za nove dokumente.

 

Nastavitev urejate v meniju “Šifranti  - Uporabniške nastavitve” – v “Išči” vpišite “večk”. V polju “Večkratnik višine vrstice računa, predračuna, ... če je komentar daljši” vpišite želeno številko, npr. 5 in spremembo potrdite z gumbom “Zapri”. Višina vrstice artikla glede na dolžino komentarja se bo avtomatsko prilagodila po že izdelanem dokumentu.

 

V kolikor je večkratnik višine vrstice nastavljen na 0 ali 1, je pogled na artikle z daljšimi komentarji naslednji:

 

Vsi artikli imajo enako višino vrstice in pri artiklih z daljšim komentarjem se le ta ne vidi v celoti.

 

V kolikor je večkratnik višine vrstice nastavljen na 5, je pogled na artikle z daljšimi komentarji naslednji:

 

Program avtomatsko prilagaja višino vrstice glede na dolžino komentarja in max na določen večkratnik višine.

 

V našem primeru je višina vrstic nastavljena na največ 6 vrstic (5 – kratnik) in tako ima artikel Tiskalnik višino vrstice 3, Prenosnik 6, Tipkovnica 2.

 

Več trikov najdete TUKAJ!