t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

Zaščitite se pred izsiljevalskimi virusi z modulom Birokrat SINHRO!

Izsiljevalski virusi so največja grožnja za spletne uporabnike in stopnja ogroženosti se iz leta v leto povečuje. Kriminalci si izmišljajo vedno nove načine, s katerimi uporabnike zavedejo k prenosu okužene priponke. Do sedaj smo opozarjali na priponke neznanih pošiljateljev, a kot se je izkazalo pozneje, je bilo pravilo preveč preprosto, saj za razpošiljanje uporabljajo vse bolj inovativne načine.

Kako se lahko okužite z izsiljevalskim virusom?

 

Izsiljevalski virusi se večinoma širijo prek okuženih priponk v elektronski pošti.  Ob odprtju okužene priponke se zažene virus, ki zašifrira vse dokumente na našem računalniku. Če nimate varnostne kopije dokumentov, boste za njihovo povrnitev morali plačati izsiljevalcem od petsto do nekaj tisoč EUR. Plačati morate v bitcoinih (kar je že samo po sebi dovolj zakomplicirano), nakar vam po nam znanih informacijah ključ za dešifriranje res pošljejo, vendar ta ne deluje vedno tako, kot bi moral.

 

Modul Birokrat SINHRO varnost vaših podatkov

 

Kaj je Birokrat SINHRO?

 

Birokrat Sinhro je elektronska izmenjava podatkov med programi Birokrat na različnih lokacijah. Birokrat SINHRO omogoča avtomatsko varnostno arhiviranje podatkov na več lokacijah hkrati.

 

Kako deluje?

 

Birokrat SINHRO je povezava Birokrata med vašim računalnikom v pisarni  (prva lokacija, služba) in Birokratom na vašem računalniku doma (drugi lokaciji, več računalnikov na različnih lokacijah). Ko na eni lokaciji v Birokratu naredite dokument (npr. Račun), se ta dokument istočasno pojavi tudi v programu na drugem Birokratu na drugi lokaciji. S tem se tudi avtomatsko izdela dodatna kopija podatkov, kar pomeni dvojna varnost vaših podatkov v primeru okužbe izsiljevalskega virusa. Sinhronizacija podatkov je avtomatska in ne obremenjuje uporabnika. Za uporabo zadošča že osnovna hitrost internetne povezave.

 

To pomeni, da se podatki avtomatsko shranjujejo na obeh lokacijah in če ena lokacija odpove oziroma se okuži z zlonamernoim virusom se lahko podatki avtomatsko obnovijo iz druge lokacije.

 

Različne uporabe in prednosti modula Birokrat SINHRO si preberite TUKAJ.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih