t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

TRIK DNEVA: REGISTER DAVČNIH ZAVEZANCEV

Ali ste vedeli, da je priporočljivo osveževanje registra zavezancev, saj v bazo dobite novo ustanovljena podjetja in osvežene podatke obstoječih podjetij o statusu blokade računa ali podjetja v stečaju?

 

»Šifranti – Poslovni partnerji in osebe – Register zavezancev«. Kliknite gumb »Prenos« za osvežitev registra zavezancev.  

 

 

 

 

Za osvežitev registra v naslednjem oknu kliknite »V redu« in počakajte nekaj minut. Ko se register zavezancev posodobi s podatki s portala Ajpes, zapiše »Konec prenosa«. Kliknite »V redu« in počakajte par sekund, da se podatki prikažejo. Levo zgoraj se zapiše »Datum osvežitve«. Register zavezancev zaprite z gumbom »Zapri«.

 

 

 

 

Osveževanje registra zavezancev je priporočljivo, da v bazo dobite novo ustanovljena podjetja, da se obstoječim podjetjem spremeni status »blokade računa« in status »v stečaju«. V tej bazi so prikazana samo tista podjetja, ki imajo javno dostopen TRR.

 

 

Nastavite si lahko, da se register zavezancev osvežuje avtomatsko. »Uporabniške nastavitve – Išči« – vpišite besedo osvež in potrdite z gumbom enter. Obkljukajte opcijo »Šifrant davčnih zavezancev osveži samodejno« in kliknite gumb »Zapri«, da shranite spremembe.

 

 

Več trikov najdete TUKAJ!