t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

TRIK DNEVA: REGISTER DAVČNIH ZAVEZANCEV

Ali ste vedeli, da je priporočljivo osveževanje registra zavezancev, saj v bazo dobite novo ustanovljena podjetja in osvežene podatke obstoječih podjetij o statusu blokade računa ali podjetja v stečaju?

 

»Šifranti – Poslovni partnerji in osebe – Register zavezancev«. Kliknite gumb »Prenos« za osvežitev registra zavezancev.  

 

 

 

 

Za osvežitev registra v naslednjem oknu kliknite »V redu« in počakajte nekaj minut. Ko se register zavezancev posodobi s podatki s portala Ajpes, zapiše »Konec prenosa«. Kliknite »V redu« in počakajte par sekund, da se podatki prikažejo. Levo zgoraj se zapiše »Datum osvežitve«. Register zavezancev zaprite z gumbom »Zapri«.

 

 

 

 

Osveževanje registra zavezancev je priporočljivo, da v bazo dobite novo ustanovljena podjetja, da se obstoječim podjetjem spremeni status »blokade računa« in status »v stečaju«. V tej bazi so prikazana samo tista podjetja, ki imajo javno dostopen TRR.

 

 

Nastavite si lahko, da se register zavezancev osvežuje avtomatsko. »Uporabniške nastavitve – Išči« – vpišite besedo osvež in potrdite z gumbom enter. Obkljukajte opcijo »Šifrant davčnih zavezancev osveži samodejno« in kliknite gumb »Zapri«, da shranite spremembe.

 

 

Več trikov najdete TUKAJ!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih