t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

TRIK DNEVA: SPREMEMBE CEN

Ali ste vedeli, da lahko v programu Birokrat določeni skupini prodajnim artiklom lahko spremenite ceno z uvozom iz Excel datoteke?

Cene določeni skupini prodajnim artiklom lahko spremenite z uvozom iz Excel datoteke ali z gumbom “Cene”.

“Šifranti – Artikli – Prodajni artikli – storitve” - izberite želeno skupino artiklov – lahko pustite vse, izberete samo določeno skupino ali vrsto,... Mi smo izbrali vrsto “igrače”.

 

SPREMEMBE CEN V MS EXCEL DATOTEKI

 

Pri gumbu “Tiskaj” kliknite na puščico navzdol in izberite možnost “V Microsoft Excel v formatu za ponoven prenos v šifrant prodajnih artiklov”. V MS Excel datoteki za stolpec E (CenaBrezDavka) vstavite novi stolpec – desni klik miške – vstavi. V vrstico 2 vpišite formulo za spremembo cene. V kolikor boste cene povečali za 10%, vpišite formulo, s katero calico E2 pomnožite z 1,10, v kolikor boste cene zvišali za 15%, pomnožite z 1,15 itd.

 

Če bi radi trenutno ceno znižali za 10%, pomnožite z 0,90 ((100-10)/100), če bi radi znižali za 15%, pomnožite z 0,85 ((100-15)/100) in potrdite s tipko “enter”.

 

 

Formulo skopirajte navzdol čez ostale vrstice – dvojni klik na manjši črn kvadratek v spodnjem desnem kotu celice F2. Označite celoten stolpec “F”, z desnim klikom miške izberite “kopiraj”, se postavite na stolpec “E”  - desni klik – “Posebno lepljenje – Samo vrednosti in številske oblike”. Excel shranite na želeno mesto na računalniku z imenom “Artikli” kot verzija MS Excel 5/95.

 

 

Pri gumbu “Dodaj” kliknite na puščico navzdol in “Uvoz cen za artikle, ki obstajajo iz Excel datoteke”. Odpre se beležnica – Zaprite – v naslednjem koraku poiščite MS Excel datoteko in kliknite gumb “Odpri”.

 

 

SPREMEMBE CEN S POMOČJO PROGRAMA IN GUMBA “CENE”

 

Pri gumbu “Cene” kliknite na puščico navzdol in izberite želeno opcijo spremembe cen.

 

 

V naslednjem koraku vpišite procent zvišanja oz. znižanja cen artiklov in potrdite z “Ok”.

 

 

Več trikov najdete TUKAJ!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih