t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

Glavna knjiga

 

Dvostavno knjigovodstvo

 

Program Birokrat omogoča vodenje poslovanja po sistemu za dvostavno knjigovodstvo. Program vsebuje vedno ažuren kontni plan (možnost enostavne posodobitve preko naše spletne strani) in izdelan sistem avtomatskih vknjižb (možnost enostavne posodobitve preko naše spletne strani) , kar vam omogoča avtomatski prenos poslovnih dogodkov iz tekočega poslovanja (zgoraj opisanih modulov) v glavno knjigo. Na podlagi AOP oznak, (ki so že dodeljene posameznim kontom v kontnem planu) vam program avtomatsko izpolni zakonsko predpisane poslovne izkaze (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, obračun davka od dohodkov), ki jih potrebujete za oddajo na AJPES in DURS. Tudi AJPES-ovih obrazcev vam ne bo potrebno izpolnjevati ročno, saj jih lahko preko vmesnika v AJPES-ov program prenesete z enim klikom.

 

Birokrat je odprt program za dvostavno knjigovodstvo, tako si lahko kontni plan, nastavitve AOP oznak (za izdelavo bilanc) in nastavitve avtomatskega knjiženja prilagodite zahtevam poslovanja vašega podjetja. Konti plan in nastavitve lahko brišete, popravljate, dopolnjujete in si tako program popolnoma prilagodite po vaših željah. Vsebina kontnega plana in nastavitev avtomatskega knjiženja je odvisna od vrste osebe, ki program uporablja (pravna oseba, samostojni podjetnik – dvostavno knjigovodstvo, samostojni podjetnik – enostavno knjigovodstvo, javni zavod, društvo), zaradi zakonskih zahtev, ki veljajo za specifične uporabnike. Za potrebe javnih zavodov je možno tudi evidenčno knjiženje.

 

Zaradi prihranka časa in lažjega dela je večina vknjižb v glavno knjigo avtomatska, kljub temu lahko v glavno knjigo knjižimo tudi ročno oz. jo uporabljamo neodvisno od ostalega dela programa.

 

Glavna knjiga nam nudi: knjiženje postavk na konte glavne knjige in saldakonte hkrati z avtomatskim zapiranjem postavk, pregled že knjiženih temeljnic, avtomatsko zapiranje kontov 4 in 7, avtomatski prenos vknjižb, pregled že narejenih končnih vknjižb v glavni knjigi, pregled dnevnika glavne knjige z vsemi vknjižbami in pripadajočimi podatki (program jih samodejno kronološko ureja), pregled prometa po konto kartici (tako kot knjigovodski dnevnik – obdeluje program samodejno), izdelavo bruto bilance, analitične bilance, predloge poslovnih izkazov (bilance za DURS in AJPES), pregled knjigovodskega dnevnika temeljnice, izdelavo bruto bilance za posamezno temeljnico, poljubni pregled posamezne temeljnice, kontni plan in nastavitve avtomatskega knjiženja.

 

Iskanje vknjižb in kontrola pravilnosti podatkov v glavni knjigi je zelo enostavna, saj lahko v raznih pregledih in poročilih podatke urejamo in pregledujemo po številnih kriterijih (urejanje po kontih, razredih kontov, poslovnih partnerjih, oznakah vknjižb, besedilu, zneskih, stroškovnih mestih, datumskih omejitvah (datum dokumenta/storitve/knjiženja), AOP oznakah...).

 

Birokrat vsebuje tudi modul za izdelavo STATISTIKE FINANČNIH RAČUNOV. Modul se povezuje z AJPES-ovim programom na enak način kot poslovni izkazi.

 

Kontaktni obrazec

 

 

Prosim, pošljite mi

 

Pošljite mi dodatna gradiva
Pošljite mi brezplačno demo verzijo
Pošljite mi informativno ponudbo (če boste označili to možnost vas bomo kontaktirali in se pogovorili o različici programa, ki bi Vam ustrezala)
Želim brezplačno predstavitev programa (lokacija po dogovoru z Vami)
Pokličite me!

Zanimam se za

 


Vodenje poslovanja in računovodstva

Vodenje maloprodajne trgovine, gostinskega lokala

Vodenje hotelsko turističnega objekta

Organizacija prireditev, prodaja kart

Vodenje izobraževalnih, športnih, kulturnih dejavnosti z evidenco članstva

Izdelava spletne strani, spletne trgovine ali spletnega kataloga
Ponudba računalniške opreme
Računovodska asistenca (računovodske storitve)
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih