t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

Priročnik za vodenje računovodstva samostojnemu podjetniku

(trde platnice ali v pdf obliki (e-knjiga))

 

Namen priročnika je omogočiti posamezniku, ki je odprl s.p. (ali razmišlja o odprtju s.p.), da se lahko sam nauči voditi poslovne knjige. Saj je v priročniku prikazan sistem enostavnega knjigovodstva.

 

Priročnik za s.p. je vsebuje prikaz vodenja poslovnih knjig z ENOSTAVNIM KNJIGOVODSTVOM. Enostavno knjigovodstvo pa je primerneje za osebe, ki se z vodenjem poslovnih knjig prvič soočajo (podjetniki začetniki) in so se odločili za notranje računovodstvo, to pomeni, da si bodo poslovne knjige vodili sami. V enostavnem knjigovodstvu se uporablja osnovna oziroma glavna evidenca, ki se imenuje KNJIGA PRIHODKOV IN ODHODKOV, v splošnem izrazu oziroma uporabljamo kratico KPO.

 

 

Priročnik vsebuje tudi obvezne evidence, ki jih mora podjetnik voditi, vzorce izdanih računov, vzorec obračuna potnih nalogov in vzorec obrazec za obračun prispevkov za socialno varnost nosilca obrti (podjetnika). V priročniku so tudi prikazani zaključna letna poročila in odgovori na najpogostejša vprašnja glede s.p..

 

Na začetku priročnika avtorica na kratko povzame pomembne zakonske določbe in razloži osnovne pojme računovodstva. V nadaljevanju prikaže...
predpise, ki so pomembni za vodenje evidenc, poslovnih knjig in poročanje o poslovanju s. p. in jasno razloži zakaj s.p. ne sklepajo pogodbe o zaposlitvi, kako je z uresničevanjem pravic iz delovnega razmerja, porodniško, bolniško odsotnostjo in nadomestilom; plačilom za delo.

 

Posebno poglavje je namenjeno vodenju poslovnih knjig.

  • Kaj mora pisati na računih, ki jih podjetnik izdaja.
  • Kdaj podjetniku ni potrebno voditi poslovnih knjig.
  • Katere evidence mora voditi podjetnik.
  • Kakšna je razlika med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom.
  • Priročnik vsebuje vaje, praktične primere z izpolnjenimi obrazci, vprašanja za razmislek ter utrjevanje znanja.
  • V tretjem poglavlju se posveti zaključnim poročilom, ki so del obveznega poslovanja s.p. in njihovemu pomenu...

 

Priročnik je dobra strokovna podlaga za vse tiste, ki se odločajo ustanoviti s.p,. ali pa se kot s.p. srečujejo z vrsto vprašanj s področja poslovanja ter za tiste, ki želijo izpopolniti svoja znanja za vodenje poslovnih knjig, izdelavo poročil in knjigovodskih listin in le-to utrditi s praktičnimi primeri.

 

S pomočjo priročnika si boste tudi začetniki upali stopiti na svojo prvo poslovno pot. Z navodili in praktičnimi primeri boste kmalu osvojili vse potrebno, da boste varno vodili svoje podjetje in se brez skrbi posvečali svojemu poslu in dejavnosti, ki jo radi opravljate.

 

OPOMBA: v prodaji je tudi Priročnik za vodenje računovodstva samostojnemu podjetniku (priročnik za s.p.) v pdf obliki.

 

Avtor: Biserka Šubelj, davčna svetovalka in vodja računovodskega servisa

 

 

Naročilo

 

Priročnik za vodenje računovodstva samostojnemu podjetniku v tiskani obliki, trde platnice
Cena: 25,00 EUR z DDV
Priročnik za vodenje računovodstva samostojnemu podjetnuku v PDF obliki
Cena: 20,00 z DDV

Ponudbo za priročnike in E-seminarje boste prejeli po e-mailu.

Priročnike pošljemo po plačilu ponudbe.

Stroške poštnine krijemo mi.