t.  01 / 5 300 200  e. info@birokrat.si

Priročnik Stroškovno računovodstvo

(trde platnice ali v pdf obliki)

 

Tretja knjiga v zbirki Prebrati in celo razumeti je namenjena osebam, ki osnove računovodstva (kontiranja) poznajo in bi radi znanje nadgradili. Stroškovno računovodstvo je priročnik, ki nas preko vodenja stroškov, odhodkov in izdatkov nauči, kako si s pomočjo nadgradnje znanja računovodstva lahko zagotovimo informacije, ki nam pomagajo pri sprejemanju pravih poslovnih odločitev. Kdaj pripoznamo strošek materiala za vzdrževanje osnovnega sredstva in kdaj kot osnovno sredstvo? Kakšna je razlika in povezava med stroški, odhodki in izdatki? Kdaj govorimo o strošku zavarovanja in kdaj o finančni naložbi? Stroškovno računovodstvo (računovodstvo za notranje potrebe) se ukvarja s stroški oz. notranjo porabo. Ustvarja informacije o poslovni učinkovitosti in uspešnosti oz. učinkovitost trošenja poslovnih prvin podjetja. Take informacije nam pomagajo pri odločanju o nadaljnih poslovnih potezah.

 

Na začetku avtorica na kratko povzame osnove računovodstva. Prikaže evidence, ki jih mora podjetnik voditi: knjigovodska poročila, bilanca stanja in izkaz poslovnega izida. V drugem poglavju razjasni razliko med finančnim, poslovodnim in stroškovnim računovodstvom. V tretjem poglavju pa se poglobi na področje stroškovnega računovodstva, kjer preko praktičnih primerovi opozori na bistvene argumente za pravilno opredelitev stroškov. Razloži dileme kot so npr. Kdaj pripoznamo poslovni dogodek kot strošek poslovanja in kdaj kot zalogo materiala, ali kdaj pripoznamo strošek materiala za vzdrževanje osnovnega sredstva in kdaj kot osnovno sredstvo? Kdaj govorimo o strošku zavarovanja in kdaj o finančni naložbi ali kdaj pripoznamo poslovni dogodek kot stroške rezervacij za kočljive pogodbe. Ob koncu vsakega podpoglavja podkrepi razlage s praktičnimi primeri za boljše razumevanje in utrjevanje znanja.

 

 

OPOMBA: v prodaji je tudi Priročnik Stroškovno računovodstvo v pdf obliki.

 

Avtor: Biserka Šubelj, davčna svetovalka in vodja računovodskega servisa

 

 

Naročilo

 

Priročnik stroškovno računovodstvo v tiskani obliki, trde platnice
Cena: 25,00 EUR + DDV
Priročnik stroškovno računovodstvo v PDF obliki
Cena: 20,00 + DDV
 

Ponudbo za priročnike in E-seminarje boste prejeli po e-mailu.

Priročnike pošljemo po plačilu ponudbe.

Stroške poštnine krijemo mi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih